Fun Stuff and games | De club | Downloads FIFA 2002 | Nieuws | Foto's | Links | Teletekst
Nieuws

;

Hieronder staat het laatste nieuws over Fc Den Bosch

FC Den Bosch wint eerste nacompetitiewedstrijd
Den Bosch ontving thuis Emmen, voor hun eerst duel in poule A van de nacompetitie. De Brabanders hadden na 45 minuten de zege zo goed als binnen. Na eerst Van de Laar en op slag van rust een strafschop van Michels staat de thuisclub op 2-0.

Weerman brengt Emmen in de 64-ste minuut weer terug in de wedstrijd. De score van De Freitas stelt echter tien minuten voor het eindsignaal de Bossche zege veilig; 3-1.

Bron: Blue White Army.com

FC Den Bosch gaat onderuit
FC Den Bosch heeft dinsdag op eigen veld de derde wedstrijd in de nacompetitie ruim verloren: 1-4 tegen RBC Roosendaal. Die ploeg heeft nu drie punten meer dan de Bosschenaren. Zaterdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar.

Voor RBC is promotie leuk, maar geen bittere noodzaak. Lijfsbehoud is voor Den Bosch cruciaal. Ook als de ploeg zich handhaaft, zal er gesnoeid moeten worden in de organisatie, kondigde manager algemene zaken Rini de Groot aan. Dat gebeurt al. Voor drie jeugdtrainers vroeg de club maandag ontslag aan.

Wedstrijdverslag

De Roosendalers waren veel beter, op alle fronten. Beter spel, meer inzet, meer wilskracht, gevaarlijker en meer kansen. De Bosch schoot pas na een halfuur voor het eerst op doel. De beste mogelijkheid was op slag van rust, toen RBC-doelman De Ron een schot van Mourad pareerde.

RBC kreeg twee uitstekende kansen in de eerste helft en scoorde een keer. Na een afgeslagen hoekschop schoot middenvelder Maseland in de 35e minuut raak, 0-1. RBC speelde aardig en aanvallend voetbal, zonder de basiskrachten Hertog (overbelasting hamstring), Van Loenhout (knieblessure) en de geschorste Hellemons. In de 50e minuut tekende spits Den Ouden voor de 0-2. Daarna had RBC helemaal geen kind meer aan Den Bosch. De thuisploeg was volstrekt machteloos. Van der Sloot maakte 0-3, Van den Eede scoorde nog 1-3, maar geen moment kwam Den Bosch in de wedstrijd. Maseland bepaalde met zijn tweede goal de eindstand op 1-4 en drukte Den Bosch dieper in de zorgen.

Emmen-Cambuur

Emmen heeft dinsdag de laatste kans in groep A van de nacompetitie gepakt. In eigen stadion won de ploeg met 5-1 van Cambuur, dat daardoor met nul punten uit drie duels zo goed als uitgeschakeld is. Emmen heeft nu drie punten uit drie wedstrijden. Iliohan, Dijkhuizen, De Visscher en Weerman (2) maakten de treffers voor Emmen, Abma scoorde tegen. De wedstrijd begon een half uur later, omdat de selectie van Cambuur te laat in Emmen arriveerde. Reden daarvoor was een brandje in de motor van de spelersbus.

Bron:Blue White Army